9. maaliskuuta 2013

Loppumatkan päätöksiä.

Tämä on sitä parasta vaihetta rakentamisessa, kun saa valita kaikkea uuteen kotiin. Niin ne kaduilla puhuu, että ihan ihqu-jee on tämä. Kai se on, mutta kyllä stressaa ja kauhistuttaa myös.

Valkoinen sisäväri.

Meille tulee nyt kahta eri sävyä valkoista kattoa ja kahta eri sävyä valkoista seinää. Tulee puhtaampaa valkoista ja keltaisempaa valkoista. Näillä mennään ja tähän nyt uskotaan. Maalia saa tarvittaessa kaupasta.

Lattian väri.

Voi olla kaikkea tummasta vaaleaan. Portaat saapuvat puolentoista viikon päästä. Laitetaan ne ensiksi paikoilleen ja mietitään sitten sitä lattiaa. Portaat tulee naapurikunnasta puusepän pajalta. Siellä ne ovat valmiina olleet jo jonkin aikaan. Valkoista ja tummaa yhdistyy niissä. Hiukan jännittää ne.

Korkean tilan valaisin.

Katon noustessa lähemmäksi kuutta metriä ja jokunen metri on ympärilläkin tilaa, niin tilaan ei löydy valaisinta Anttilan perusvalikoimasta. No, ei me mentäis Anttilaan, kun ei sieltä saa vihreää bonusta. You got the point.
Tässä täytyy toki miettiä, että kuinka monta senttiä pitää laittaa riviin saadakseen tilaan sopivan valaisimen ja puhumattakaan siitä, että kuinka monta euroa ihminen voi laittaa riviin saadakseen sopivan valaisimen. Tässä tilassa valaisimen merkitys kasvaa ja siitä tulee yksi huonekaluista. Nyt on katsannassa valaisin, jonka mitat ovat: halkaisija 60cm, korkeus 120cm. Sekin meinaa tuntua pieneltä, mutta sellaisen valaisimen luokse olemme huomenna menossa tervehdyskäynnille.

Keittiö.

Tällä hetkellä tiedämme jo täsmälleen keittiömme ulkonäön. Piirrustukset ovat valmiit. ...paitsi yksi kulma vielä mietityttää. Kyllä, keittiötä ei ole vielä tilattu. Olemme käyneet pitkän matkan isoista kansainvälisistä keittiöfirmoista kohti pieniä kotimaisia firmoja. Nyt kuitenkin ollaan siinä pisteessä, että keittiöpäätös on tehtävä näillä näppäimillä. Keittiön osalta pitäisi myös päättää seinämateriaalit. Alunperin kaakelin käyttö oli kysymysmerkillä ylipäänsä, mutta ehkäpä kaakelia nyt kuitenkin tulee. Toiselle seinälle sitten tapettia (ehkä). Jos ei jostakin löydy (niinku eilen) just se oikea tapettikuosi, niin sillä kirkkaammalla valkoisella mennään aluksi. Niin ja ne tasot. Olemmekin nyt kääntymässä laminaatista kivitasoihin. Mustat tasot ja valkoiset kaapit.

Vessan ja kylpyhuoneen laatat sekä kalusteet.

Nämä ovat kaikki hankkimatta. Olemme kuitenkin käyneet näitä katsomassa ja yhteinen näkemys näistä on olemassa. "Se voisi olla jotain tällaista." "Joo, se on ihan hyvä." Tätä kohtaa sekoittaa hiukan jotkut vessakalusteet, joita meillä on rakentajan entisiltä työmailta olemassa. Niitä pitäisi hyödyntää. No, joo, mut...

Eikä tässä toki vielä kaikki ole, mutta ehkä ne akuuteimmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!