24. helmikuuta 2012

Rakennetaan pino ja laitetaan valot päälle.

Jos haaveilee rakentavansa talon tai jonkun rakentavan itsellensä talon, ei ehkä ajattele minkälainen paperikasa pitää ensiksi rakentaa. Rakensimme viikkotolkulla pinoa, joka lähti tällä viikolla kunnalle ihmeteltäväksi. Ihmettelyn tuloksena odotamme siis rakennuslupaa. Pinoon kasataan erilaisia papereita riippuen vähän rakennuspaikasta. Suurin osa papereista on varmasti samoja kaikille, mutta esimerkiksi meidän kohdalla siihen liitettiin kuuden naapurikuulemisen paperit. Varsinaisen lupahakemuksen meille täytti ystävällisesti Herralatalojen edustaja. Mies on tehnyt ison työn kaikkien liitteiden kanssa ja hommannut näitä kaikenmaailman piirrustuksia talostamme. Sitä ennen tietysti hommannut näitä ihmisiä, jotka ovat sitten näitä kuvia piirrelleet.  Nyt siis paperit on vetämässä ja jäämme odottamaan tarvitseeko vielä lisää uusia papereita pinon jatkoksi tai joitakin muita tarkennuksia ennen rakennusluvan saantia. Hiukan joudun vielä ääneen ihmettelemään niitä papereita, jotka kunta lähetti ensiksi meille ja sitten ne ihan sellaisinaan piti lähettää heille takaisin hakemuksen liitteinä. Luulisi, että heillä olisi ne myös, mutta ei kai sitten.

Tämä paperiprojekti saatiin siis vihdoinkin ulkoistettua asunnostamme kunnalle, niin eilen mies sanoi, että seuraavaksi joku mies (Masa, Pena tai Kake) piirtää meille sähkö-/valosuunnitelman. Hän tekee ensiksi alustavan suunnitelman oman mielensä mukaan ja sitten me kommentoimme sitä.

Ammattilainen osaa varmasti ajatella, että mihin niitä töpseleitä ja kaapeliulostuloja (siis niitä töpseleitä, joista tulee telkkari tai netti asuntoon) oikein tulee. Itse pitäisi sitten kolmedeehahmottaa, että tuossakin olisi hyvä olla töpseli ja tuossa. Lopulta kuitenkin parin vuoden päästä seisoo jonkun ihmesähköhärvelin kanssa keskellä taloa ja miettii, että miksi just tässä ei ole töpseliä tälle uudelle huipputärkeellä ihmesähköhärvelille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!