Taikina
200g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl gluteenitonta jauhoa (vaaleeta, hienoa) tai vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
Tummaa raitaa varten
1-2 rkl raakasuklaajauhoa tai kaakaojauhetta
3-4 rkl kermaa, maitoa, soijamaitoa tms.
Vatkaa voi ja sokeri, lisää munat yksitellen ja vatkaile. Sekoita kuivat keskenään ja sekoita hiljakseen taikinaan. Tummaa raitaa varten ota desin verran taikinaa ja sekoita siihen raakasuklaa/kaakaio ja maito/soija tms. Sitten kakkuvuokaan vaalea kerros - tumma kerros - vaalea kerros. Uuni pariin sataan asteeseen ja paista noin 45 minuuttia. Kannattaa tsekkailla, että ei rupea palamaan.
Alkuperäinen ohje on otettu vesiperhonen.blogspot.fi - blogista.
Itse siis vaihdoin kaakaon raakasuklaajauhoon ja kerman soijamaitoon.
Ensi kerralla kokeilen laittaa vaaleaan taikinaan sitruunaa.
Raita oli toisella puolella kakkua paksu ja toisella näinkin kapea. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista. Ilahduin!