9. heinäkuuta 2014

Makea piirakka - kananmunaton, tarvittaessa gluteeniton ja tarvittaessa laktoositon.

Tänään hain metsästä kesän ensimmäiset mustikat. Ei ihan koko piirakkaa saanut mustikoilla tehtyä, mutta täytettä jatkettiin sitten omenoilla.

Tässä on helppoakin helpompi piirakkaohje, joka on muunneltavissa monenlaisille syöjille.

6- 8 palaa
 

2dl piimää (tarvittaessa laktoositon)
3dl Fin mix hieno jauhoseosta tai normivehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2dl sokeria oman maun tai piirakan käytön mukaan

Täytteeksi:
 Erilaisia marjoja tai hedelmiä

Yhdistä kaikki ainekset sekasin kunnolla ja kaada seos voideltuun 17-20 senttiä halkaisiljaltaan olevaan piirakkavuokaan tai valurauta pannuun, lusikoi päälle marjoja/hedelmiä/sokeria/kanelia ja  paista 200 asteessa 25-35 minuuttia.

Nauti piimälasillisen seuraksi. 



Resepti poimittu: http://laaxojnas.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!