5. elokuuta 2012

Deodoranttia mä metsästän.

Viime syksynä aloittamani siirtyminen käyttämään pelkästään ekokosmetiikkaa on edennyt koko vuoden. Olen löytänyt jo ihania luottotuotteita, kuten Madaran deodorantin. Tällä hetkellä olen vain kuvainnoillisesti löytänyt tuotteen, en fyysisesti enää pitkään aikaan.

Sokos ei ole ostanut Madaran tuotteita sisään (ainakaan täällä Lahdessa...) varmaan koko kesänä, koska tuotemerkki uusi tuotteensa nyt elokuussa. Olen käynyt stalkkaamassa tyhjää dödöhyllyä jo useamman kerran. Tänään menin taas paikkeille ja jo kaukaa huomasin uusien tuotteiden tulleen...ja siellä hän oli yksi deodorantti! Pakkaus oli hiukan muuttunut, mutta kyllä sen edelleen samaksi tunnistaa.

Ja eikun kassalle...kaupat tehtiin ja kerroin myyjälle löytämisen ilosta. "Onneksi oli vielä tämä yksi jäljellä...." Tämän sanottuani myyjä käänsi kädessään olevan purkin ympäri ---ja *ruma sana* sehän olikin testeri. Testeri-lappu oli laitettu, myyjänkin mielestä, outoon paikkaan eli tuotteen taakse ja viivakoodia ei oltu peitetty. Eihän siinä muu auttanut kun ottaa rahat takaisin ja jättää tuote kauppaan. Heillä ei ollut varastossa lisää.

Myyjä suositteli Nuxen deodoranttia ja otin sitten sen, jotakin sitä on käytettävä. Kesällä mulla on ollut käytössä Laveran dödö, mutta se ei ole ollut luotettava. Laveran tuotteet ovat yleensä ottaen todella hyviä, mutta dödö ei ole täyttänyt odotuksia. Ei se täysin susi ole ollut, koska se on lähes loppuunkäytetty.

Ekoilu on edennyt siihen, että dödön lisäksi shampoo, hoitoaine, rasvat ja pesuaineet kasvoille sekä saippuat ovat vaihtunut kaikki ekosertifioiduiksi tuotteiksi. Meikkejä en ole vielä ostanut, koska olen pärjännyt vanhoilla. Nyt olen ruvennut meikkeihin tutustumaan, koska alkusyksystä meikkien ostaminen tulee ajankohtaiseksi. Ensiksi tarvitaan ripsiväri, sitten puuteri ja meikkivoide. Lopulta myös poskipuna. Muut meikkituotteet riittävät varmasti vielä vuoden loppuun, kun ovat niin pienellä käytöllä. (En siis heitä vanhoja ei-ekotuotteita pois, vaan käyvän kaikki loppuun ensin.) Ainoa melkein meikkituote, joka on käytössä, on Madaran sävyttävä päivävoide. Tuote on muuten hyvä, mutta kasvoni vaatisivat rasvaisempaa voidetta. Tuote tulee kyllä käytettyä, ei ihan susi sekään. Tuote hyvä, kasvot susi.


Voiteissa suosin Laveraa. Tuotteet ovat ihanan tuoksuisia, paitsi hajustamaton versio. Hajustamaton Laveran kasvorasva on siirtynyt luottotuotteeksi ja sitä on mennyt jo jokunen puteli. Sitä on myös aina ollut saatavilla. Laveralta on kasvovoide, huulivoiteet ja vartalovoide. Saippuoista olen käyttänyt vartalolle ja käsille Laveraa, Korresia ja Ole hyvää. Kaikki ovat olleet hyviä ja huomattavan riittoisia.


Shampoissa ja hoitoaineissa olen ihastunut Madaran tuotteisiin ja niitä on nyt jokunen purkki mennyt. Kaapissa on odottamassa poistoalesta Korresin hiustenpesuaineet. Korresin tuotteisiin olen ollut kaikkiin myös tosi tyytyväinen. Heidän saippuan lisäksi olen käyttänyt Korresin silmänympärysvoidetta, kasvonaamiota ja kasvojen puhdistusliinoja. Kasvonaamiota olen käyttänyt myös Nuxelta, se oli hyvä myös.


Uusimpana tuotteena otin pari päivää sitten käyttöön Tukholman lentokentältä kesäkuun alussa ostamani kasvojen pesuaineen. Se on ruotsalaista Estelle & Thild- merkkiä. Tuote on hyvä, mutta en ole pitkään aikaan käyttänyt puhdistusmaitoa, joten se tuntuu jotenkin vanhanaikaiselta. Sarjaa myy Suomessa ainakin Yliopiston Apteekki. Tämä ei ole mikään edukas sarja, mutta maratonin juostuani halusin ostaa itselleni jotain tuliaista - ja Ruotsista tulee toki ostaa ruotsalaista tuotetta. Arlandan lentoasemalla oli muuten todella paljon ekokosmetiikkaa mistä valita.


Näissä ekomerkeissä on mielestäni ihanaa, niiden sisällön lisäksi, se, että nämä joita olen käyttänyt, ovat kaikki eurooppalaisia merkkejä. Mikä ihana tapa tukea Euroopan taloutta! Estelle & Thild on siis ruotsalainen, Madara on latvialainen, Korres on kreikkalainen, Ole Hyvä suomalainen ja Lavera saksalainen firma. Niin ja Nuxe tulee Ranskasta.

P.S. Mádara pop-up store Fashion Villagessa Helsingin Senaatintorilla 4.-18.8.2012. Sieltä löytyisi varmaan kaipaamani deodoranttikin! Toivottavasti ehdin pistäytyä torilla tulevan kesälomani aikana.

2 kommenttia:

  1. Miks nuo miun putelit ei tyhjene ikinä? Samaa rasvaa sivelen naamaani joka päivä eikä pohja näy vieläkään. Haluan pohjan esiin ja uuden putelin! Ainiin, miula on yks siun dödö tuolla jemmassa. Tule hakemaan :) Tarja

    VastaaPoista
  2. Mulla on ihan sama ongelma, kun putelit ei vaan lopu! Vuoden vaihteessa avasin uuden naamapesuaineen ja nyt vihdoinkin viime viikolla se loppu! Sain sitten tosiaan avata kesäkuun alussa ostamani putelin. Ei kovin montaa tuotetta vuodessa ehdi testaamaan kyllä. ...ja sinäkö niitä dödöjä siellä panttaat! :) Seena

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!