24. heinäkuuta 2011

Ihminen on paha.

Peruskoulussa käytettiin paljon aikaa Pohjoismaiden kokonaisvaltaiseen opiskeluun. Historiaa, maantietoa, yhteiskuntaoppia, ruotsia, biologiaakin. Pohjoismaat pelasivat yhteen. Pohjoismaat olivat oma blokkinsa. Lintukoto. Hyvinvointivaltioiden keskittymä. Turva ja apu. Täällä meidän on hyvä olla keskenämme.

Sitten mä kasvoin aikuiseksi tai sitten peruskoulussa ei enää lapsille kerrota tätä Pohjoismaa-tarinaa. Ne eivät enää tiedä, että tää on meidän lintukoto, jossa meillä on hyvä. Islanti meni konkurssiin, suomalaislapset rupesivat ampumaan toisiaan, äärioikeisto nousi meillä kaikilla asemaan arvaamattomaan ja Norja sai siitä maksaa kovimman hinnan.

Norjan tapahtumat eivät mene jakeluun. 32-vuotias aikuinen mies menee saarelle ja suunnitelmallisesti ampuu lapsia. Samanikäinen ihminen kuin minä, jonka todellakin pitäisi elää aikuisesti, juoksee ympäri saarta ampuen kymmeniä lapsia ilon huutojen saattelemana. Rikkaassa hyvinvointivaltiossa, joku kokee, että näistä nuorista olisi kasvanut väärän aatteen ihmisiä, jotka olisivat voineet heilauttaa hänen lintukotoaan. Onneksi mun ymmärrys ei riitä tähän, itkulle ei tulisi loppua.

En tiedä onko seuraavasta asiasta kirjottaminen sopivaa, mutta haluan sen tuoda julki. Otsikko sanoo, että ihminen on paha ja minäkin olen ihminen. Ensimmäisissä uutisissa Oslon pommi-iskun jälkeen alkoi spekulointi, että mikä ääri-islamistinen liike on tämän tehnyt ja etsittiin yhteyttä Nato-operaatioihin Libyassa tai Afganistanissa. Media oli jo päättänyt, että NE TOISET ovat tämän takana. Illalla, kun ampuja/pommi-iskun tekijä saatiin kiinni ja ensimmäisissä uutisissa kerrottiin, että kiinniotettu on vaalea, pitkä mies. Minun ensimmäinen ajatukseni oli, että siinäs näemme pohjoismaalaiset-lintukotolaiset, mekin osaamme. Ei tarvitse olla muslimi pystyäkseen tällaiseen, kyllä äärikristyttikin osaa. Päivä tämän jälkeen katsoin uutisia ja sitten sain toisen epäkorrektin ajatuksen. Tiedättekö, että tämä mies on tällä hetkellä jossakin sellissä. Häntä vartioi x-määrää ihmisiä, jotta hän ei pääse itseään laittamasta hengiltä. Ajatelkaa itseänne niiden ihmisten tilalle. Katsoa tuntitolkulla ihmistä, joka on tehnyt tällaisen teon. Niillä ihmisilläkin on luultavasti aseet. Heillä on mahdollisuus sulkea silmänsä, jos tämä tappaja keksisi jonkun keinon päättää päivänsä säilössä. Tällaiset ääritapahtumat saavat tunteet ja ajatukset lentämään ainakin allekirjoittaneella.

Maanantaina sitten kuulemme miehen perustelut tälle kaikelle. Kaikki muut hullut voivat ottaa siitä sitten oppia.

Lopuksi vaan sanon, että olen jo pitkään ihmetellyt tätä äärioikeistolaista ja rasistista kirjoittelua, jota ihan johtavat mediat pitävät yllä nykyään Suomessa. Mitä kaameampia idiotismin huippuja kaivetaan netistä, painetaan lehteen ja seuraavan päivän lehteen uudestaan alkuperäisen kirjoittajan kommenttien kera. "En mä tarkoittanut, en mä ole rasisti, mutta vihaan sitä ja tätä ja varsinkin tota." Annetaan palstatilaa tällaiselle p*lle, jotta saadaan otsikoita, jotka myyvät. Olen toivonut, että tämä on jonkinlainen eduskuntavaaleihin liittynyt piikki, joka menee ohi. Ei se mene ohi. Tämä on alkusoittoa jollekin, johon ymmärrykseni ei taatusti tule riittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!