22. huhtikuuta 2011

Saa tulla pannukakku.

Pannukakku on ihanan nopea ja helppo ratkaisu makeana sekä suolaisena.

Meillä makeaan pannukakkuun on viime aikoina laitettu paljon kanelia. Paistamisen jälkeen se on syöty anopin keittämän omenahillon kanssa. Nopea, laiskottelijan omenapiirakka siis. Maistuu hyvältä ja ei ole epäterveellistä, kun tekee kunnon aineista. Täysjyväjauhoja, ei sokeria, luomumunia ja kunnon rasvaa.

Suolaisena pannukakusta tulee nopea, laiskottelijan pizza! Taikina on hetkessä ja valmis, eikä tarvitse kohotella taikka kaulia. Päälle kaikkea mitä kaapista löytyy. Joku aika sitten tein viimeksi suolaista pannaria ja siihen tuli ainakin kalkkunaa chilitomaattimurskan kanssa paistettuna, paprikaa kolmessa sävyssä, tomaattia, sipulia ja mozzarellaa enenmmän kuin laki sallii. Basilikaa päälle reilusti.
Basilika on täyte, ei mauste!
Töissä puhuttiin nopeasta pizzasta mennä viikolla ja uuden vinkin kuulin. Laitetaan paahtoleipäviipaleita tiiviisti pellille ja täytteet päälle. Kuumat voileivät ja pizza lyövät siis kädet yhteen. Pienetkin vinkit nopeista nikseistä nostavat viitsimystä tehdä ruokansa itse ja toivottavasti melko vähän jalostetuista tuotteista.  Mikä tahansa kotitekoinen pizzaviritelmä on kuitenkin parempi kuin pakastepizza tai nämä roiskeläpät, joita einespizzoiksi kutsutaan.

Olisiko tänään taas pannukakkupäivä?

2 kommenttia:

  1. Jaa, kannatan paikallisen karvakäsipizzerian Dolce Vitaa tiskin alta. Tunnen henkilökunnankin jo vuosien takaa.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi lähestyy meitä klo 2.06. :D

    ..mut sehän on ihan luomupizzeria tai ainakin tekee keholle hyvää, että kai sen on pakko olla luomua. Henksukin on tuttua jo ainakin parissa sukupolvessa ja sukuhaarassa, että ei ne voi sua vedättää pizza-asioissa. Hienoa ulkoistamista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!