7. maaliskuuta 2014

Pähkinävaahtoa ja omenasosetta.

Nyt ollaaan naminamin, terveellisyyden ja pähkinöiden käytön lisäämisen äärellä. Tykkään. Ei oo jauhoo, kananmunaa eikä maitotuotetta.

Pähkinävaahto Kotivinkki-lehden idean mukaan

Mittaa pari desiä cashewpähkinöitä surruttimeen ja aja hienoksi. Lisää ruokalusikallinen vaniljasokeria, loraus hunajaa ja vähitellen pari desiä vettä (mulla meni 1,5dl), kunnes vaahto on sopivan paksuista. Mun vaahto jäi aika kevyeksi, mutta jokainen tyylinsä mukaan. Sitten vaan kuppiin pelkkää vaahtoa tai sitten kerroksittain esim. omenasoseen kanssa tai vaikka pannarin päälle tai täytekakun väliin. Kaikkialle.

Pohjalla omenasose, sitten pähkinävaahto ja päälle vielä omenasosetta & kanelia.

Helppo omenasose

Jos kuitenkin haluat tarjota omenasoseen kanssa, kuten minä, niin helpon omenasoseen teet laittamalla kattilaan omenalohkoja, vähän vettä, kanelitangon ja (vanilja)sokeria maun mukaan. Sitten annat porista, kunnes omenat ovat pehmeitä. Kaada omenat siivilään, jotta ylimääräinen vesi valuu pois ja kanelitanko kannattaa myös ottaa talteen. Sitten pehmeät omenapalat vaikka ihan haarukalla mössöksi tai jos haluat olla pro, niin surruttimeen ja tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!