25. marraskuuta 2012

Syyslomamuistoja: All Aboard.

Syysloma aloitettiin Italiasta, koska astuimme siellä laivaan: Norwegian Cruise Linen Jade-aluksella vietettiin seuraavat 11 päivää. Risteily vei meidät Turkin Alanyaan, Kyproksen Limassoliin, Israeliin ja Egyptiin.

Risteily täytti kaikki odotukset ja ihan kaikkea emme osanneet kyllä odottaakaan. Päällimmäisenä mielessä on palvelu. Se täytyy itse kokea. Kirjataan nyt vain, että palvelu oli iloista, välitöntä, henkilökohtaista ja parasta. Jokaista kahta matkaajaa kohtaan on laivalla yksi työntekijä. Matkaajat ja henkilökunta ovat monikansallista ja kaikki mantereet on edustettuna.

Palvelusta voisi sanoa vielä sen verran, että kaikki risteilyllä tapahtuva toiminta oli mietitty loppuun asti. Jokainen tuleva tilanne oli valmiiksi pohdittu. Jo laivaan meno meni jouhevasti. Laukut jätettiin heti kuljetettavaksi hytteihin. Laivaan pääsyä odotettaessa oli tarjolla kahvia ja vettä. Check-in-henkilökuntaa oli riittävästi varattuna ja kaikki hymyilivät. Sama palvelun taso säilyi läpi koko risteilyn. Se on vain koettava! Niin ja tiedättehän sen fraasin, että tiedotus ei vaan toimi. Toimii se, jos halutaan!


Joka ilta huoneeseen tuotiin Freestyle Guide, jossa oli kaikki seuraavan päivä ohjelma ja ruokailut esiteltynä. Tärkeimmistä asioista, kuten kellonajan muutoksista, oli vielä erillisiä viestejä. Guidessa kerrottiin myös  erilaiset tarjoukset shoppailuun, päivän drinkkeihin ja olennaiset asiat liittyen kaikkiin käytännön asioihin. Huoneen televisiossa oli myös useampi kanava erilaiseen tiedoitukseen. Ohjelmaa laivalla on todella paljon: liikuntaohjelmaa, kilpailuja, tietoiskuja tulevista kohteista sekä esim. viini- ja hyvänolon luentoja, tanssiopetusta, musiikkia laidasta laitaan, iltaohjelmaa jne. Israelin ja Egyptin maihinnousu proseduurit tehtiin myös laivalla jo etukäteen, joten retkiaamuina sai vain kävellä ulos laivasta ilman jonotteluja.Joka ilta laivan Stardust-teatterissa oli show-ilta ja ohjelma vaihtui joka päivä. Sirkusta Moskovan Sirkuksesta, akrobatiaa Varsovan Balettikoulusta, taikuutta, laivan oman esiintyjäkaartin musikaalia ja tanssi-musiikki-showt, tanssioita Espanjasta, upeita lauluryhmiä. Esitysten laatu ja monipuolisuus yllätti myös positiivisesti. Risteilyisäntä Gary oli asunut kaikkialla maailmassa ja tehnyt kaikkea musikaaleista eläintenpelastamiseen. Hän piti meistä kaikista huolta kaikilla maailman kielillä ja oli laivan "sydän".


Laivalta löytyi kuntosali, jumppasali, juoksurata, koripallo/tenniskenttä ja paikka treenata golfia. Aamuisin seitsemältä oli aina Sunshine Stretch ja siihen perään puolentunnin teemajumppa (vatsat, peppu tms.) Tämä tunnin sessio kuului risteilyyn. Trainerit olivat myös muodollisesti päteviä. Sen lisäksi oli erilaisia maksullisia liikuntakursseja ja -tunteja. Itse lähdin nyt vihdoinkin sinne joogakurssille. Tykkäsin. Uima-altaat ja hot tubsit sijaitsivat kannella, johon pääsi yölläkin lillumaan. Kuntosalin yhteydessä oli myös höyrysauna. Se on parasta.

Laivalla oli myös spa. Spahan pääsi lisämaksulla ja siellä lilluttiin yhtenä iltana. Erilaisia hoitoja laidasta laitaan oli tarjolla, mutta ne olivat suomalaisittainkin kalliita, joten ne jäivät kokematta.

...syyslomamuistot jatkuu...stay tuned...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Ilahduin!