25. marraskuuta 2012

Syyslomalla: Merellä ei nähdä nälkää.

Risteily oli all-in-clusive ruoan puolesta. Jostakin päin laivaa ruokaa sai aina. Kannella oli buffettia aamulla ja iltapäivällä. Uima-altaalla buffettia oli alkuillasta ja grillikin oli välillä kuumana. Yhtenä iltana oli uima-allasbileet ja ruokaa toki tarjolla. Aamupalaa sai nauttia buffasta ulkona tai sisällä, aamupalan sai myös pöytiin tarjoiltuna ala cartesta ja toki huoneeseen tilattuna.Huonepalveluun kuului aamupalan lisäksi oma ruokalistansa ja se kuului myös hintaan. Lounas oli näistä buffeteista. Illallinen sitten vaihtoehtoisesti buffasta tai kahdesta eri ala carte-ravintolasta. Pientä lisämaksua vastaan laivasta löytyi myös teemaravintoloita.

Ruoka on iso osa risteilyä. Jokaisessa kattauksessa sitä on laidasta laitaan: salaattipöydistä, kaloihin, lihoihin, kaikki rasvaiset amerikan herkut, ihanat intialaiset naan-leipineen, kastikkeet, lisukkeet, leipäpöydät ---- ruoka oli todella laadukasta. Se yllätti iloisesti. Nämä ala cartet olivat todella huippuja! Olet loistavan palvelun äärellä ja voit tilata listalta kolmen ruokalajin illallisen miettimättä hintalappuja.

Ainoa ongelma on ajoittaa syömiset niin, että päivän jäljiltä jaksat vielä syödä sen illallisen! Me syötiin ihan ihmisiksi. Ala Carten annokset olivat sopivan kokoisia ja maukkaita. Buffetista söin usein intialaisia, sitäkin oli aina montaa sorttia. Toiseksi viimeisenä päivänä söin hampurilaisen. Niitä oli aina buffassa tarjolla. Ei siis mikään mäkkärimössähamppari, vaan kunnon tukeva pihvi (jonka kokki pyydettäessä sinulle paistoi) ja siihen sitten kaikki lisukkeet. Oli niin hyvää! Yhtenä päivänä altaalla sorruttiin (ei se väärin ole) myös amerikkalaistyyppisiin rasvaisiin kunnon pizza-sliceihin.

Eräänä iltana viereisessä pöydässä ranskalainen seurue joi jälkiruokakahveja ja viihdytti itseään kauhistelemalla uuden mantereen ihmisten kukkuraisia ruokalautasia. Silloin itsekin kiinnitti niihin enemmän huomiota. Kukkurallinen lautasellinen pizzaa, ranskalaisia ja hampurilaisia - kaikkea suht väritöntä. ...mutta Freestyle Cruising - jokainen tyylillään. Toinen länsimainen ihminen on vaan kateellinen toiselle, kun ei itse kertakaikkiaan kykene syömään niin paljoa.

Alkusalaatti ala carte-listalta. Molemmissa ala carteissa oli pysyvä lista sekä päivittäin vaihtuva lista.
Laivan shampanjabaarissa tehtiin drinkkejä, joiden pohjana on kupliva juoma. Baareja oli siis myös toki: kansibaarit, shampanjabaari, martinibaari, olutbaari, sikari-lounge, yökerho, lounge-tyyppisiä kuppiloita ...

Alkukeitto sienistä oli niin maukas, että niitä meni vielä toinenkin.

Pihviä.
Kissakalaa.
Omenatorttua.
Porkkanakakkua.
Ala carte-aamiaista. Aamupalaa kun tilaa listalta, niin tulee ahneus
"mä otan vielä tota, ja tota, ja tota, niin ja tota".
Buffasta salaattia ja tautalla täytetty paprika.
Buffasta tukevampaa.
Välipalaleipää.
Välipalapiirakkaa.


Laivan oma juustokakku, pysyvästi listalla.

 Aamiainen oli kiva tilata huoneeseen ennen aikaista retkelle lähtöä. Tilasin myös itselleni pienen esi-aamiaisen ennen aamujumppia - varsinaiselle aamiaiselle ehti sitten myöhemmin. Esi-aamiainen on uusi hieno sana.


Miten se ruoka aina maistuu parhaimmalta ulkona? Iltapäivisin oli aina tuoreita cookieita.

 Buffan jälkkäripöytä. Valikoima vaihteli joka ilta.

Kaikesta ruoasta huolimatta tai juuri sen takia, on salaatti aina hyvä vaihtoehto. Syötiin myös paljon hedelmiä, kun koko ajan oli tarjolla tuoreita hedelmiä annospaloina: erilaisia meloneja, tuoretta ananasta, mangoa jne.

Sen haluan vielä mainita, että joka ilta oli myös crepsien eli lettujen paistaja. Lettu paistettiin sinulle ja sitten valitsit siihen täytteet. Ihanan Turkin päivän jälkeen syötiin ja mentiin sitten katsomaan laivan lähtöä kannelle. Tähtitaivas tuikki kilpaa Alanyan valojen kanssa ja ihana lämmin henkäys toi kesän tuntua. Fiilisteltiin pitkä tovi kaunista iltaa. Sisälle mentyäni kävin tilaamasa letun, pyysin täytteet ja paistaja kysyi, että haluanko suklaakastikkeen letun sisään vai raitoina sen päälle. Täydellisen päivän päätteeksi sain vielä päättää mihin suklaakastike tuli sijoittaa letulleni. Aika etuoikeutettua.

2 kommenttia:

  1. Mä en ollutkaan näitä teidän matkakuvia käyny kurkkimassa. Upeita ruokia, maistuis varmaa mullekkin :p' T. Savoska

    VastaaPoista
  2. Ei se mikään Lunssi toki ollut! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!