5. elokuuta 2012

Aurinkoa kuppiin ja lusikoimaan!

Entinen työkaveri esitteli tämän Gloria-lehden Lemon posset-reseptin Facebookissa ja innostuin kokeilemaan. Ensimmäinen erä syötiin vadelmien kanssa eilen ja toiset annokset odottavat jääkaapissa tämän päivän jälkkäriksi pääsyä. Eilen keräsin muutaman vadelman oheen ja tänään aamulenkillä keräsin sekä vadelmia, että mustikoita. Illalliskutsujen järjestäjille tämä on myös huippuresepti, koska nämä voi oikeasti tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Lemon posset
4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria (laitoin kukkuraisen desin)
1 dl sitruunan mehua (laitoin 1,5 dl)
Lisäksi / oheen / koristeeksi
8 keksiä tai 1 dl vadelmia tai -mustikoita tai luomusitruunankuorta

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 min koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua. Kaada seos 4 pieneen lasiin. Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 t 30 min.

Tarjoa sellaisenaan tai keksien tai marjojen kanssa. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella tai -suikaleilla. Marjat ainakin toimivat!

2 kommenttia:

  1. Voin todeta, että toimii myös keksien kanssa... :)

    VastaaPoista
  2. ...ja miten paljon erilaisia keksejä maailmassa on, joiden kanssa tätä voi testata! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Ilahduin!